skip to Main Content

VAD ÄR FUNCTIONAL FITNESS?

Funktionell Fitness (FF) är en idrott som främjar hälsa och välmående anpassat för alla åldrar och fysiska nivåer. Det är en idrott som välkomnar alla och bildar en unik gemenskap bland dess medlemmar.

Det handlar dels om att träna styrka i rörelser snarare än i specifika muskler och dels om att genom en och samma övning träna styrka, rörlighet, balans och koordination för att klara av belastningar inom vardagen och idrotten.

Vår sport tilltalar en bred publik och ett brett spann av motionerande människor, allt från nybörjare till tävlingsinriktade individer. En stor del av sporten kan utföras med den egna kroppen, vilket gör att utrustningskraven minimeras. Sporten är lätt att anpassa till olika nivåer genom att skala (modifiera) övningar. Sammantaget gör detta att personer som ligger på helt olika träningsnivåer kan träna tillsammans och finna gemenskap, glädje, hälsa och välmående.

Lever du för att träna eller tränar du för att leva?

Funktionell träning är alltså att vi riktar in oss på de rörelser vi gör varje dag och som hjälper oss med en starkare vardag utan smärtor eller krämpor. Alla övningar vi gör är anpassade efter varje persons utgångspunkt som ovan. Vi skalar och anpassar alltså alla övningarna beroende på vem vi har framför oss och vilka mål den personen har med sin träning;

Träna för att leva eller leva för att träna, varför tränar du?

 

Swetec FF är medlem i Svenska Förbundet för Funktionell Fitness, Swe3F. Förbundet strävar efter att komma in i riksförbundet samt få OS – Status inom några år. Functional Fitness drivs som övriga idrottsföreningar som tex fotboll och skiljer sig mot CF som styrs som ett privat företags verksamhet.

SWETEC FF

SWETEC FF är en förening som verkar inom idrotterna och träningen funktionell fitness. Tillsammans med oss kan du lära dig och att träna och tävla i funktionell fitness.

Föreningen har stadgar enligt idrottsrörelsen och verkar för idrottens utveckling. Vi har 28 ungdomar i träning samt 2 tävlande atleter med en 16 åring som är världs 2:a i sin ålder 2020. Bli medlem eller stödmedlem för bl.a ungdoms gruppen.

Bli medlem i SWETEC FF

Tävling – Atlet

Tävla för SWETEC FF i functional Fitness. Som medlem i föreningen har du möjligheter att representera oss i team series, SM och VM i finctional Fitness. Vi kommer ha träningar för medlemmar med mål att främja utveckling och laganda.

150 kr/kalender år + medlemskap i föreningen (150kr)