skip to Main Content

VAD ÄR CROSSFIT?

CrossFit är en träningsform som bygger på en kombination av konditions- och styrketräning som utförs genom funktionella övningar, under intensitet, med konstant variation. Träningen utgår från naturliga rörelser och oavsett om du vill bli starkare, få bättre kondition, viktnergång eller helt enkelt få en bättre fysik, så fungerar CrossFit!

 

HUR TRÄNAR MAN CROSSFIT?
De flesta medlemmarna som tränar CrossFit bokar in sig på klasser.

Det är små grupper om cirka 8-12 personer som guidas igenom dagens träningspass av en CrossFit coach.

Övningar som kommer ofta på en CrossFit träning är: armhävningar, frivändningar, knäböj, militärpress, bänkpress, marklyft, upphopp på lådor (box jumps), räckhäv (chins, pullups), repklättring, löpning m.m.

Alla övningar går att “skala” eller modifiera för att passa alla åldrar och bakgrunder.

VEM KAN TRÄNA CROSSFIT?
CrossFit är för dig som vill bli sundare och må bättre.

En träningsform med stark gemenskap, glädje och sammanhållning som gör att alla, oberoende av träningsbakgrund och ålder, kan känna sig hemma och utvecklas. Du kommer utveckla dig och hitta nya gränser för vad du klarar av. Vid din sida finns alltid en coach som guidar dig och ser till att du utför rätt övning med rätt teknik och intensitet. Coachen kan även skala och anpassa momenten.

 

VILKEN UTRUSTNING ANVÄNDS?
I Crossfit används bl.a. hantlar, kettlebells, skivstång, klätterrep, medicinbollar, hopprep, lådor, slädar och annan enkel utrustning.

Passen bestå av tre delar: uppvärmning, styrka och kondition, ibland även någon typ av tilläggsträning på slutet.

Till skillnad från t.ex. ”gymträning” så ligger fokus i CrossFit på individuell prestation och inte utseende.

SUPERB FF

SUPERB FF är en förening som verkar inom idrotterna och träningen funktionell fitness. Tillsammans med oss kan du lära dig och att träna och tävla i funktionell fitness.

Föreningen har stadgar enligt idrottsrörelsen och verkar för idrottens utveckling. Vi har ca 25 ungdomar i träning samt tävlings atleter och deltag i clubserien.

Bli medlem i SUPERB FF

Tävling – Atlet

Tävla för SUPERB FF i functional Fitness. Som medlem i föreningen har du möjligheter att representera oss i Club series, SM och VM i functional Fitness.

Vi kommer ha träningar för medlemmar med mål att främja utveckling och laganda.

150 kr/kalender år + medlemskap i föreningen (150kr)