skip to Main Content

SWETEC FF DRIVER UNGDOMS TRÄNING OCH TÄVLING VERKSAMHET! 

Idag har vi flera atleter i tävling med bl.a 1 världs 2:a i U16 samt 26 ungdomar i träning från 5 – 14 år.
Vi satsar att ha flera ungdomar/senior i SM Kval under året samt club serien.

OM SWETEC FF

SWETEC grundades april 2019 med ambitionen att bli en ledande kraft inom funktionell fitness.

Vårt mål är att skapa en samlingsplats för människor som är intresserade av att träna och tävla inom funktionell träning.

SWETEC FF skall erbjuda möjligheten till träning och tävling inom funktionell fitness för ungdoms  och atleter.

MEDLEMSKAP

För att du ska få träna och tävla i funktionell fitness för SWETEC FF behöver du vara medlem i föreningen. Som medlem får du även andra fördelar, du blir bland annat försäkrad för din idrott genom Folksam.

150kr/kalender år + medlemskap i Swe3F 95 kr ingår försäkring.

Medlemsavgift:  245kr via länken nedan.

STYRELSEN

Styrelsen 2020

Ordförande: Sebastian Wenström
Sekreterare: Ida Rosendahl
Kassör: Christel Nilsson
Sportansvarig: Dag Wenström
Ledamöter:
Valberedning: Vakant

TÄVLA

Tävla för SWETEC FF i funktionell fitness. Som medlem i föreningen har du möjlighet att representera oss i team series, SM och VM i funktionell fitness.

 

Tävlingslicens:  150kr + medlemskap via länkarn.

FÖRBUNDET

Svenska Förbundet för Funktionell Fitness (Swe3F) har till uppgift att främja och administrera sporten Funktionell Fitness (FF) i Sverige samt att företräda denna idrott i utlandet.

Swe3F:s vision är att skapa en rättvis och säker sport i en trygg och dopingfri miljö samt mer seriös.

Swe3F ansvarar landslag samt klubb och SM tävlingar.

FunFIT ungdom för barn i åldrarna 5 till 12 år.

Vi tränar hela kroppen och passen innehåller bland annat: koordination, smidighet, balans, stabilitet, styrka, kroppskontroll och kondition. Även de kognitiva förmågorna som koncentration och problemlösning övas genom de varierade träningspassen.

Upplägg
Vi bygger upp passen precis som ett ”vanligt” träning med en uppvärmning och lekar/tävlingar följt av teknikträning/instruktion där vi kommer att fokusera på 1-2 grundläggande rörelser varje månad. Efter teknikträningen kommer det att vara en flåsigare del, där barnen jobbar intensivt med varierande och funktionella övningar.

Mål
Målet med Funkids är att barnen ska finna en glädje i att röra på sig och framför allt att de ska ha roligt. Vi kommer att jobba mycket med att lära barnen att röra sig med fin teknik innan vi involverar några externa vikter. Målet är att successivt utveckla barnen så att de lär sig för livet och utveckla sig även fysiskt för andra idrotter. Säkerhet kommer att vara a och o under träningen med mycket fokus på repetitioner och kroppskontroll samt stärka självkänslan. Vi har en härlig gruppkänsla och ett schysst uppträdande mot varandra.

Varmt välkomna!

Ingen av grupperna kräver någon som helst förkunskap. Det enda som krävs är träningskläder + skor och vattenflaska.

YNGRE

FUNFIT YNGRE är functionell träning för barn i åldrarna 5 till 11 år. Här lägger vi stor vikt i att lära ut grunder i vår träningsform med kroppen som redskap. Vi gör allt från att bära bollar, öva på att stå på händer, gymnastik eller hoppa hopprep. Vi testar nya träningsutmaningar varje vecka. Passen har vi fokus på uppvärmning, teknik och träning samt lekar.

Coacher: Dagge och Simon

Kostnad: 995kr/person + medlemsavgift 245 kr per/kalenderår

Tid: Lördag Grupp 1 – 2, 09.00-09.50

ÄLDRE

FUNFIT ÄLDRE är functionell träning för barn i åldrarna 11 till 14 år. Det kan vara allt ifrån att bära en tung boll, öva på att stå på händer, teknikstänger, gymnastik eller hoppa hopprep. Vi testar nya träningsutmaningar varje vecka. Passen har även fokus på uppvärmning, teknik och träning samt tävling. Vi lär ut och håller i grupp tävlingar under terminen.

Coacher: Dagge och Simon.

Kostnad: 1495kr/person + medlemsavgift 245 kr per/kalenderår

Tid: Lördag 10.15-11.15, Tisdag 16:30-17.30